vineri, 20 decembrie 2013

Bunătăți de la Sala Dalles



     Weekend-ul trecut am trecut a doua oară pe la Târgul de cadouri organizat în București, la Sala Dalles, despre care v-am mai povestit și în acest articol. Dacă prima dată am fost în recunoaștere și în alegerea ultimelor cadouri pentru Moș Nicolae, de data aceasta scopul a fost de pură relaxare.
     Știam de la bun început că vreau să umplu punguțele cu bunătăți, așa că am mers întâi direct la sursele pe care le știam de data trecută, iar apoi am mai vânat și alte standuri cu dulcegării.
     De la standul Lindt mi-am luat cele mai multe produse, printre care ciocolata albă cu migdale întregi, pe care am mai lăudat-o anterior. Ei bine, ciocolata aceasta elvețiană este foarte, foarte bună și sățioasă; doar o bucată este suficientă pentru a-ți satisface pofta de dulce pentru o zi întreagă. Prețul unei tablete este de 15 lei.
    Tot de aici am mai ales o tabletă de ciocolată cu alune de pădure întregi prăjite. Este o ditamai tableta de 300 g, cu alune crocante delicioase. Și aceasta este tot elvețiană, dei vă puteți imagina ce gust bun are. Prețul tabletei este de 18 lei.
    Marțipan, mult marțipan! Am mai luat câteva batoane, să le împart pe ici, pe colo, cu diverse sortimente. Un baton costă 3 sau 4 lei, în funcție de gramaj și sortiment.



     De data aceasta am fost cu sora mea Aurorași cu prietena noastră, Cristina. Aurora s-a desfătat la standul de ceaiuri și cafele, de unde s-a pricopsit cu câteva pungi de cafea foarte, foarte plăcut aromată. În cazul în care aveți împătimiți de cafea în familie le puteți oferiîn dar o cafea mai specială, cu o aromă aparte, într-un ambalaj drăguț. Dacă țin bine minte, prețul unei punguțe de 200 g este în jur de 28 lei. Pentru o punguță de ceai de 100 g, în diverse arome, veți scoate din portofel 10-12 lei, cam același preț ca la Cărturești.
    Cristina a fost cucerită de standul cu prajituri italiene, de unde eu m-am ales cu o delicioasă nuga cu fistic. Un baton costă 15 lei și sunt multe sortimente din care puteți alege. Eu l-am ales la întâmplare, pentru că vânzătorul m-a amețit când a început să înșiruie aromele.


   La recomandarea fetelor, am ajuns la standul celor de la Bucuria, celebrele bomboane moldovenești. Fiindcă nu am știu ce să-mi aleg, mi-am cumpărat un mix de bomboane la 20 de lei, adică o punguță legată cu fundă roșie cu peste 20 de  dulciurele de toate formele,cu arome fel și fel. Pachețelul ar fi un cadou minunat în special pentru cei care au trăit în era comunistă sau care au copilărit cu bomboanele Bucuria. Eu nu îmi amintesc de ele, poate am mâncat în copilărie ceva asemănător. Cu gândul la bomboanele cu struguri albi, cum am ajuns acasă am dat năvală în punguța cu bucurii, alegând bomboanele după pofta de moment. Rezultatul: o oarecare dezamăgire, pentru că bomboanele nu mi se par deloc fine, ci greoaie, pline de coloranți, așa cum mi le aminteam pe cele din copilăria mea. Totuși, în două-trei zile am dat gata punga, încercând fiecare bombonică în parte. M-au amuzat denumirile,ambalajele colorate și chiar cred că ar fi un cadou care ar stârni multe amintiri anumitor persone, pentru care bomboane precum Meteorit, Macul Roșu, Lapte de Pasăre și Miracol reprezintă o parte frumoasă din copilăria lor. Șisă nu uit de bomboanele DoReMI, Perinița, Caprice sau Grilaj, pe care le-am desfăcut ca un copil pofticios în căutarea bomboanelor cu jeleu fructat.
 
    Voi ați dat iama la dulciuri și alte bunătăți de Crăciun? Ce vă tentează și ce așteptați să mâncați, în cazul în care țineți postul Crăciunului?

*****

Xmas knitwear sale! Up to 80% off!
Starting from $12.99! Until the end of the month!
Comment under the product and try to get as more likes as you can!
The comment which gets the most “likes” will be prized with a free one as gift!
Already started! Don’t miss, girls!
Go: http://www.romwe.com/Christmas-Knitwear-Sale-c-378.html

Un comentariu:

  1. daca tu mananci atatea dulciuri nu stiu cum reusesti sa te mentii asa supla..si mie imi plac mult, doar ca la mine se si cunoaste :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...