miercuri, 22 ianuarie 2014

10 greșeli de machiaj care ne fac să arătăm mai în vârstă

   Foarte multe fete și femei poartă machiaj în fiecare zi, fie pentru a camufla anumite imperfecțiuni ale tenului, fie pentru că acest obicei a intrat în ritualul lor de frumusețe. Însă, de multe ori, prea mult machiaj nu ne face să arătăm mai bine sau să fim mai frumoase. Dimpotrivă, machiajul exagerat sau folosirea anumitor produse cosmetice neadecvate ne fac să părem mai în vârstă.
   Iată 10 greșeli de machiaj care adaugă 10 ani pe fața noastră:

1. Prea mult fond de ten folosit
   Make-up artiștii ne recomandă să evităm fondurile de ten care promit o acoperire perfectă și o rezistență îndelungată pe față, pentru că aceste produse se strâng în liniile fine și nu oferă luminozitate tenului. Desigur, câte dintre noi nu căutăm fonduri de ten care să ne confere acel aspect infailibil, camuflând orice imperfecțiune a tenului? Fondurile de ten recomandate sunt cele lichide de tip sheer foundation, cu pigmenți de lumină difuză, care doar uniformizează culoarea tenului, fără a acoperi coșurile sau alte probleme ale tenului.
    Eu recunosc că mă uit numai după fondurile de ten „interzise”, adică acelea care asigură aspectul mat, tenul ca de catifea și rezistență îndelungată, tocmai pentru că mereu am avut probleme cu tenul, indiferent de cât de mult mi-am îngrijit pielea feței. Fondurile de ten fluide pentru strălucire mi se par un soi de creme colorante potrivite numai persoanelor care au tenul perfect de la mama-natură.


2. Anticearcăn folosit în exces în zona ochilor
   Ca și în cazul fondurilor de ten, anticearcănele cu textură groasă trebuie evitate, cum sunt cele sub formă de baton, care deși acoperă perfect cearcănele, atrag atenția asupra liniilor fine care apar întâi în zona ochilor. Este recomandat să folosim anticearcăne tip creion prevăzut cu pensulă, care deși nu are aceeași putere de acoperire, oferă luminozitate zonei de sub ochi.
   Eu nu am folosit niciodată anticearn sau corector, pentru că mi se par greu de folosit și de estompat, astfel încât să nu se vadă pe față. În plus, am avut norocul să nu mă confrunt cu problema cearcănelor.



3. Rujul în nuanțe închise
   Mereu mi s-a părut greu de purtat un ruj într-o culoare închisă, cum ar fi nuanțele de maro, vișiniu sau burgundy. Toate aceste nuanțe închise le-m admirat doar la negrese și mulatre, pentru că pielea lor este mult mai închisă la culoare și contrastul nu este atât de puternic. Make-up artiștii recomandă să evităm aceste nuanțe, care creează efectul optic de micșorare; nu cred că există femeie care să-și dorească ca buzele ei să pară mai mici sau mai subțiri deât sunt în realitate! Prin urmare, dacă vrem ca buzele noastre să pară mai voluminoase, trebuie să purtăm rujuri și glossuri în nuanțe aprinse, cum ar fi roșu, corai sau roz. De altfel, rujul trebuie plicat fie cu o pensulă specială sau cu degetul, pentru a uniformiza culoarea și pentru a-i asigura o rezistență mai îndelungată pe buze.



4. Folosirea pudrei de față
   Deși apelăm la pudră pentru a fixa fondul de ten pe față și a matifia tenul, ea este unul dintre dușmanii noștri. Un ten tânăr este luminos, în timp ce după aplicarea pudrei, tenul nostru este perfect mat, fără a mai reflecta lumina absolut deloc.
   Pentru cele ca mine, care folosesc pudra de mult timp și deja aceasta a intrat în ritualul de machiaj, așa că este dificil să renunțăm la ea peste noapte, experții recomandă un program în trei pași pentru a renunța la acest produs de make-up care scoate în evidență ridurile :
    -Pasul 1: înlocuirea pudrei obișnuite cu o pudră translucentă cu particule iluminatoare;
    -Pasul 2: aplicarea pudrei translucente doar pe nas și bărbie;
    -Pasul 3: renunțarea la pudră și înlocuirea ei cu șervețele matifiante.


5. Dermatograful sau tușul negru
    Conturarea ochilor cu dermatograf este recomandată în totalitate de către experți, pentru că face ca ochii să pară mai mari; totuși , dermatograful negru este o variantă de machiaj mai dură, așa că este de preferat să folosim creioane de ochi maro. De asemenea, trebuie să evităm să ne conturăm ochii cu o linie precisă, ci să aplicăm creion la rădăcinile genelor, după care să uniformizăm culoarea cu o pensulă specială, insistând asupra colțurilor ochiului. În acest fel, dermatograful rezistă mai bine pe pleoape și evităm scurgerea sau ștergerea sa.



6. A exagera cu creionul pentru conturarea buzelor
  Creionul pentru conturarea buzelor este un produs de machiaj eficient și util, pentru că împiedică rujul sau luciul de buze să se scurgă de pe buze. Totuși, alegerea creionului potrivit este mai dificilă decât ne imaginăm: conturarea prea pronunțată a buzelor sau folosirea unui creion într-o nuanță intensă ne poate strica aspectul. Make-up artiștii ne recomandă să folosim creioane contur în nuanța buzelor naturale, nu care să se potrivească rujului pe care îl purtăm. Creioanele cu formulă cremoasă sunt cea mai bună alegere și pot fi aplicate pe toată suprafața buzelor, asigurând astfel o rezistență mai mare a rujului su glosului.





7. Folosirea rimelului și dermatografului pe genele de jos
   De câte ori nu ați aplicat rimel și pe genele de jos? Eu răspund: de multe ori, pentru că erau așa de mici și de subțiri în comparație cu cele de sus, conturate frumos cu rimel. Ei bine, trebuie să renunțăm la acest obicei, pentru că aplicarea rimelului sau conturarea pleoapei de jos nu este în avantajul nostru: face ca ochiul să pară căzut și scoate în evidență cearcănele. În loc să ne conturăm genele de jos, mai bine apelăm la un rimel care să curbeze și să ofere volum genelor superioare.



8. Evitarea blush-ului/ fardului de obraz
   Evitarea acestui produs de machiaj este o mare greșeală, așa că, dragelor, să nu vă fie teamă să folosiți fradul de obraz! Puțin fard roz pe obraji face ca fața să pară plină de viață, tânără, iar dacă este aplicat cum trebuie are și efect de lifting. Totuși, multe dintre noi nu știm cum să-l aplicăm corect, deși tebuie doar să zâmbim și să găsim cea mai senzuală și cărnoasă parte a obrazului, unde aplicăm puțin blush. Fardul de oraz se aplică cu o pensulă mare și stufoasă, cu mișcări circulare, spre tâmple, pentru a evita dungile sau petele de culoare




9. Aplicarea rujului direct din tub
   Nu știu câte dintre noi folosesc pensule speciale pentru aplicarea rujului, însă este de preferat să le folosim decât să apelăm la aplicare rujului de buze direct din tub, care nu este deloc uniformă și face ca excesul de ruj să se scurgă de pe buze. Dacă nu avem pensulă , rujul poate fi aplicat la fel de bine și cu degetul: se aplică ruj pe mijlocul gurii și se uniformizează ușor, cu degetul, spre colțuri. La final, pentru o rezistență mai îndelungată, se aplică balsam sau luciu de buze.



10. Conturarea sprâncenelor într-o culoare prea închisă
   Culoarea sprâncenelor noastre se deschide o dată cu vârsta, așa că este bine să ajustăm creionul în funcție de culoarea la momentul respectiv, evitând folosirea aceleiași nuanțe de creion pentru 5,10 sau 20 de ani. Un creion de contur prea închis iese în evidență cu ușurință și face ca machiajul feței să pară fals, exagerat. Stiliștii ne recomandă să alegem un creion cu o nuanță sau chiar două mai deschis decât culoarea sprâncenelor.




***sursă

6 comentarii:

  1. Foarte interesant articolul, in mare parte stiam despre aceste informatii. Insa tin sa te contrazic la un mic amanunt. Desi circula acest truc conform caruia aplicam cel mai usor blush-ul daca zambim si il aplicam pe zonele cele mai inalte astfel create, cand incetam sa zambim se obtine exact opusul efectului de lifting facial dorit. La persoanele cu tenul tanar se observa mai greu asta, insa cel mai usor se vede pe tenul unei persoane cu tenul matur. Faceam si eu greseala asta cand abia exersam diverse tipuri de machiaj, pana cand am descoperit un video pe youtube in care se explica acest lucru si am incercat pe mama sa vad ce efect obtin, si chiar asa a fost. :)

    Te pup si sper sa nu iei asta ca pe o critica negativa :) . Imi place blogul tau, ma voi abona prin GFC la el. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, mulțumesc pentru informații, sunt foarte utile și sunt convinsă că și cititoarele mele le vor considera utile, mai ales că vorbești din experiență.
      Eu am orbit despre blush luând în considerare modul în care eu îl aplic. Poate voi face și eu un experiment pe mama mea, să văd ce rezultat obțin :)

      Ștergere
  2. Ce fonduri de ten folosesti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carla, ți-am răspuns în privat ;) Am scris și pe blog despre ele :)

      Ștergere
  3. da, cam astea sunt greselile pe care le-am observat si eu. cel mai tare ma deranjeaza vizual cand observ mult fond de ten sau rujuri in nuante mult prea inchise.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate, Alina :) din păcate, nu putem obține finish-ul perfect fără să se vadă, decât dacă avem tenul fără imperfecțiuni :(

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...