joi, 23 octombrie 2014

Experiențe personale cu extractul de arbore de ceai


    Tea Tree sau arborele de ceai este un ingredient natural cu multiple beneficii pentru organismul uman. Nu voi intra în detalii, pentru că îmi doresc ca articolul să fie unul personal și să vă împărtășesc experiențele mele cu acesta. Voi preciza doar că uleiul de arbore de ceai este orginar din Australia și nimic nu îl definește mai bine decât denumirea de „trusa de prim-ajutor din natură”.

   În adolescență, primul meu contact cu acest extract a fost sub forma unui baton corector, pentru tratarea acneei și a coșurilor. Datorită pubertății îmi apăreau coșuri mari în părțile centrale ale feței, în zona T, pe care reușeam să le țin sub control prin această metodă. O bună prietenă, care avea acnee, folosea uleiul de arbore de ceai în stare naturală, pentru a-și trata iritația. Folosea un bețișor de ureche, din bumbac, pe care îl umezea în ulei și îl aplica pe zonele inflamate, pentru a le calma, dar mai ales pentru a le vindeca.



   Oricât de mult ne-am îngriji, infecțiile urinare și ale organului genital sunt destul de frecvente în rândul femeilor și de multe ori nu există simptome clar. În urma vizitei la urolog și la ginecolog pentru a depista cauza unei usturimi pe care o aveam de câteva zile, mi-a fost prescris un tratament cu medicamente. Doctorul urolog însă,  având înclinații spre medicina naturistă, mi-a recomandat să încerc spălăturile vaginale cu ulei din arbore de ceai, pentru a calma și a dezinfecta zona. De atunci, de fiecare dată când apar usturimi la urinare sau iritații ușoare, folosesc un amestec din 15 picături de ulei de arbore de ceai și un litru de apă caldă, cu care mă spăl în zona iritată.

     Tot cu această ocazie am aflat că acesta este util și pentru tratarea iritațiilor din zona inghinală, cauzate de epilare. Astfel, dacă aveți și voi probleme , precum piele înroșită și usturimi, atunci aplicați un amestec din 8-10 picături de ulei de măsline și 2 picături de ulei de arbore de ceai.

   De la medicul dentist am aflat că, în locul apei de gură din comerț, mai bine folosesc un pahar de apă caldă de 200 ml și 3-4 picături de ulei, dimineața și seara, pentru tratarea gingivitei și a durerilor de dinți. Gingiile sensibile sau inflamate se masează cu ulei de arbore de ceai pur, iar pentru a vă proteja de carii aplicați 1 picătură de ulei peste pasta de dinți la fiecare periaj. Cât poate să fie de tare, nu-i așa?

  Vă invit și pe voi să împărtășiți experiențele personale cu extractul de arbore de ceai, dacă vă face plăcere! Între timp, vă recomand să urmăriți filmulețul de mai jos, în care este prezentat Uleiul 100% pur de tea tree de la Thursday Plantation, un brand de cosmetice care folosește acest extract în toate produsele sale:
 


6 comentarii:

  1. Mie personal mi se pare un pic cam prea tare uleiul de arbore de ceai pt igiena intima, dar poate depinde si de sensibilitatea si flora vaginala a fiecarei femei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca depinde in buna masura de sensibilitatea fiecarei femei, dar uleiul de arbore de ceai este dizolvat in apa, deci nu mai este la fel de concentrat. In plus, el este recunscut pentru proprietatile antiseptice, dar daca tie ti se pare mult prea puternic, poti renunta la a-l mai folosi.

      Ștergere
  2. Habar nu aveam ca putem folosi uleiul pentru spalaturi intime, daca functioneaza si la mine mi-ai savat viata! :)) Si eu am probleme cu infectiile dese si nu vreau sa mai tratez cu antibiotice...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lore, si eu am folosit antibiotice, dar daca ti se intampla sa faci o infectie de 2-3 ori in 6 luni, nu este deloc sanatos sa iei atatea pastile. Poti incerca acest remediu natural, ti-l recomand si sper sa iti fie de folos :)

      Ștergere
    2. Recomand si bicarbonatul.. pt spalaturi sau chiar si baut. O lingurita intr un pahar e bun si pt stomac, dar si pt usturimi. Mie imi foloseste! :)

      Ștergere
  3. Eu am avut probleme cu scalpul. Am fost si la dermatolog care mi-a prescris o groaza de creme si lotiuni care nu au avut nici un efect. Aveam cosuri ingrozitoare care imi apareau pe pielea capului. Nu puteam nici sa ma pieptan fara sa se sparga. Dupa 4 spalari cu uleiul de arbore de ceai mi-au disparut complet.Puneam la fiecare spalare cateva picaturi de ulei peste sampon si uite ca dupa mai bine de un an de zile de incercari esuate acum nu mai am nici o problema. Este un ulei magic pentru mine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...