marți, 25 noiembrie 2014

Încălțăminte pentru iarnă de la Kalapod.ro


    În perioada care urmează, a sărbătorilor, suntem încântați cu toții să auzim și să spunem povești celor dragi, așa că astăzi am să vă spun o poveste frumoasă. Pesemne femeilor o să le placă mai mult, deoarece este vorba despre ghetele pentru acest sezon, dar nici bărbații nu ar trebui să piardă șirul povestirii, pentru că urmează să vă spun și un secret. Povestea mea se petrece pe Planeta Pantofiorilor, un loc din Universul în care trăim, dar nu știu precis să vă îndrum într-acolo; sunt convinsă că, de v-aș da coordonatele exacte, mulți dintre voi și-ar rezerva o vacanță prelungită în acest minunat spațiu.

   Să nu vă mire faptul că, în centrul acestei planete, nu stătea nimic altceva decât încălțămintea. Și-n loc de președinți, regi sau dictatori, această lume era condusă de un maestru pantofar, cunoscut sub numele de Kalapod-Încalță-Tot. Ca-n orice domeniu, cel mai bun se remarcă și câștigă simpatia tuturor, așa că maestrul s-a afirmat din mii de pantofari care satisfăceau nevoile clienților.
    Și să fi văzut armonie pe această planetă cum nu s-a pomenit în niciun colț al Pământului. Mânați de aceeași pasiune pentru pantofi, oamenii au creat un spațiu armonios, în care ghetele, pantofii, sandalele și tenișii țineau loc de parlamentari, miniștri și judecători. Cum și când a luat naștere planeta nu știu să vă spun, dar legile după care se guvernează sunt simple: calitate, diversitate și originalitate.

   Maestrul pantofar s-a afirmat în urma unei revoluții a pantofilor, descoperind materiale moderne, înlocuitori de piele, din care să confecționeze încălțăminte frumoasă pentru toate clasele sociale. Vedeți voi, înainte de acest moment, exista o ierarhizare socială strictă și încălțămintea de calitate revenea numai celor care puteau achita prețuri uriașe. Dar Kalapod a revoluționat piața pantofilor și a oferit tuturor încălțăminte de calitate, cu design modern, fără discriminare. Așa a instaurat legea pantofilor!
   Dar dincolo de organizare, stă persoana maestrului pantofar. În atelierul lui iau naștere zilnic mii de modele, care ajung în casele fiecărui locuitor. Respectă mereu ultimele tendințe, dar mai ales preferințele și cerințele oamenilor. Își petrece ore în șir ascultând dorințele acestor pasionați de pantofi, femei și bărbați deopotrivă, pe care pasiunea îi determină să descrie modelul dorit în cele mai mici detalii, de la material, culoare, design, toc și decorațiuni. Și fiecare în parte este respectat, primindu-și perechea dorită.

   Revoluția lui Kalapod a fost una radicală. El a împărțit anul în patru sezoane, potrivindu-le tipuri de încălțăminte în funcție de temperatura de afară, de umiditate, soare și precipitații. O variantă mai emoțională a anotimpurilor noastre, numite astfel : primăvara- înseninare, vara- încântare, toamna - încercare , iarna- încredere. Și, ca orice revoluționar din istoria noastră, maestrul pantofar a pornit de jos, revoltat din pricina stării sale sociale, care nu i-a permis, în tinerețe, să încalțe ghetele mult prea scumpe. Așa a rămas cu o slăbiciune pentru încălțămintea de iarnă, dar am să vă povestesc mai multe în cele ce urmează.


   Pentru Înseninare, maestrul a pregătit pantofi din materiale nu foarte subțiri, dar nici groase, atât cât să protejeze picioarele de zilele răcoroase și să medieze trecerea de la frig la cald. Pentru femei, a lucrat balerini, mocasini și ghete subțiri, în diverse culori, cu funde, șnururi și alte aplicații. Ba chiar a completat colecția cu pantofi cu toc, pentru femeile elegante. Iar pentru bărbați a compensat cu pantofi, ghete subțiri și adidași.
   Pentru Încântare a pregătit încălțăminte decupată, lăsând pielea picioarelor la vedere, în răsfățul soarelui și a temperarurilor ridicate. Au luat naștere sandale, papuci și teniși, care mai de care mai atrăgători din pricina modelelor diversificate și a culorilor intense.
   Pentru Încercare a lucrat ghete frumoase și cizme rezistente, adăugând modele de cauciuc pentru zilele ploioase. A completat colecția cu pantofi și balerini mai puțin decupați, în culori tomnatice, tonuri de pământ. A inventat modele cu șiret, cu capse, ținte și catarame, alegând tocuri de diverse înălțimi și materiale cu texturi felurite.
   Iar pentru Încredere situația a fost una cu totul specială. Zăpada și gerul fuseseră dintotdeauna dușmanii săi, doar că acum i-a doborât prin intermediul pasiunii sale de pantofar. Era prima oară când lucrase o pereche de ghete de iarnă, o reușită fericită, pe care locuitorii au îndrăgit-o imediat, în special oamenii obișuinți, care culegeau roadele acestei revoluții a prețurilor mici. Dar nici oamenii înstăriți nu se dădeau în lături de la a-și achiziționa frumoasele încălțări. Iarna pe care noi o cunoaștem bine, cu temperaturi scăzute, gheață și ger nu mai reprezenta un dușman, iar oamenii puteau păși cu încredere în încălțămintea călduroasă. Ca și noi, locuitorii planetei pantofilor au strămoși care, sute de ani, au străbătut pământul în picioarele goale, iar mai apoi și-au improvizat încălțări rudimentare, menite să le protejeze membrele inferioare. Cel mai dificil era iarna, când oamenii se întristau din pricina frigului și erau deznădăjduiți. Dar astăzi, acest dușman natural a fost  învins, cu ajutorul ghetelor și a cizmelor din materiale groase, rezistente, multe dintre ele chiar îmblănite în interior. Mulți s-au îndoit la început, văzând ghetele nou lucrate care, deși frumoase, lăsau impresia că au un preț mult prea mic pentru a-și face datoria promisă. S-au oferit zeci de voluntari care să încalțe această primă pereche și să înfrunte vitregiile iernii. Alții tremurau de frica unui nou eșec și a unei noi palme dată peste obrazul bieților pantofari. Dar n-a fost deloc așa și încălțămintea lui Kalapod a intrat în istorie drept Încălțămintea cu Încredere.

   Să nu vă fie cu supărare că i-am furat secretul acestui meșter pantofar, pentru că am să-l împart cu voi. Astăzi, priceperea lui ne este cunoscută, iar modelele cărora le-a dat viață sunt expuse în magazinul online Kalapod.ro ca-ntr-o vitrină. Se apropie iarna cu pași repezi, dar eu știu că pașii noștri vor fi vegheați de cizmele, ghetele și bocancii lui Kalapod-Încalță-Tot. Și nu-mi mai este teamă de frigul de-afară, zăpada poate să se așterne pentru că nu-i mai duc grija, iar portofelul o să mai aibă rezerve și pentru cadourile de Crăciun, deoarece toate modelele de pe site sunt ieftine. Parcă-i un miracol de sărbători să pășim cu încredere prin iarnă, în încălțări simpatice, de calitate și la prețuri mici! Oare al doilea nume al lui Kalapod o fi Crăciun?!

7 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...