sâmbătă, 22 august 2015

Tartă cu coacăze roșii


     Astăzi vă ispitesc cu o plăcintă cu coacăze roșii. Este un pic mai altfel, pentru că are ingrediente mai sănătoase, dar vă garantez că este un desert delicios, pe care merită să-l încercați.
Am profitat de ciorchinii de coacăze din grădină, așa că m-am gândit să-i adaug într-o prăjitură. Îmi plac la nebunie coacăzele roșii, iar dacă nu aveți norocul să vă crească în grădină, atunci găsiți caserole cu coacăze roșii sau negre în diverse magazine, precum Lidl sau Mega Image.

Crusta/aluat( pt o tavă rotundă cu diametrul de 24-25 cm):
- 75 g făină integrală
- 50 g alune de pădure măcinate
-  25 g fulgi de ovăz
- o jumătate de ou
- 1 lingură ulei
- o lingură miere
- 50 g smântână dulce/ frișcă lichidă

   Amestecăm într-un castron făina, alunele măcinate și fulgii de ovăz. Separat, amestecăm ușor oul, frișca, mierea și uleiul, pe care le turnăm peste ingredientele uscate. Frământăm un aluat omogen, pe care îl băgăm în folie alimentară sau într-o pungă și îl dăm 30 minute la frigider.
  Putem folosi o tava rotundă cu diametru de 24-25 cm sau forme de tarte mai mici. Ajustați cantitatea de ingrediente în funcție de formele de copt pe care le aveți la îndemână. Se unge forma cu unt și se întinde o foaie din aluat, care se așează bine în tavă și pe margini. O dăm la frigider până pregătim umplutura.

Umplutura:
- 300 g coacăze roșii
-  2 albușuri
- un vârf cuțit de scorțișoară
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 50 g zahăr
- 50 g alune de pădure măcinate
- 1 lingură fulgi de ovăz

   Batem albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat, mixând la viteză ridicată, până capătă aspectul unei bezele. Separat amestecăm scorțișoara, zahărul vanilat, zahărul, alunele și fulgii de ovăz, apoi încorporăm acest amestec în bezeaua de albușuri. La final adăugăm și coacăzele roșii. Umplutura se pune în tavă, peste aluat și se coace la foc mare, la 200 grade, timp de aproximativ 40 minute.

  Am cumpărat grozava tavă de copt din magazinul online eMAG, de AICI, de unde mi-am mai comandat și alte ustensile debucătărie și tăvi de copt.

   Rețeta este preluată de pe minunatul blog culinar Palachinka (vezi aici).




3 comentarii:

  1. Arata delicios tarta ta si ador si coacazele rosii, deci trebuie sa o salvez pe viitor, poate reusesc sa o fac si eu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar ca ne-ai ispitit! bravos!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...