^sursă foto: http://www.motherearthliving.com/
La mulți ani, dragii mei! Bine v-am regăsit în anul 2016, an care sper să fie mai bun, mai fericit și mai blând decât 2015!
Perioada sărbătorilor de iarnă cred că ne-a dat peste cap pe mulți dintre noi, iar eu sunt una dintre persoanele cărora mesele îmbelșugate le-au pus capac. Chiar dacă nu am mâncat pe săturate, a existat acea tentație de a mânca din orice fel de mâncare, cu o poftă grozavă. Dulce-sărat, dulce-sărat, o combinație ce mi-a cauzat un disconfort digestiv, completat de lipsa senzației de foame și cu o teribilă senzație de sațietate. Când te simți prea plin, este clar că fie ai mâncat prea mult, fie că ai mâncat ce nu trebuie.
M-am ferit cât de mult de a înghiți pilule, chit că există multe, foarte multe medicamente care promit să rezolve problemele digestive cât ai zice pește. În trecut m-am confruntat cu probleme ale stomacului , așa că evit să mai înghit pastile și, atunci când se întâmplă să mă supere stomacul, apelez la ceaiuri calmante. Acestea sunt eficiente, mai ales atunci când sunt consumate frecvent, astfel încât să țină locul unui tratament.
Dacă și vouă v-au căzut greu mâncarurile de sărbători, dacă v-a dat peste cap o indigestie sau dacă vreți să faceți o cură de detoxifiere, atunci vă recomand să consumați următoarele ceaiuri de plante:
1. Ceaiul de Mușețel
Acest ceai de plante este favoritul meu, având un efect de calmare foarte rapid, atunci când sufăr de o problemă digestivă. Mușețelul are proprietăți antiinflamatoare și antispastice și este ideal după o masă copioasă sau după ce am consumat un aliment ce nu ne priește. De asemenea, ceaiul de mușețel este un bun calmant pentru creier, fiind indicat în perioadele foarte stresante, solicitante, și pentru senzațiile de anxietate.
Recomandarea mea: Ceai Chamomile (vezi aici) - 5,31 lei/20g
*****
2. Ceaiul de Ghimbir
Ghimbirul este recunoscut pentru efectele sale uimitoare asupra sistemului digestiv, lucru confirmat în special de persoanele care consumă acest tip de ceai de mai mulți ani. Ceaiul de ghimbir este indicat pentru consum atunci când aveți senzații de greață sau stări de vomă.
Rădăcinile proaspete de ghimbir sunt excelente pentru a prepara un ceai digestiv, dar rezultate bune veți obține și consumând un amestec deja preparat.
Recomandările mele:
- Ceai verde cu ghimbir și ginseng (vezi aici) - 4,08 lei/ 20g
- Ceai roiboos cu ghimbir (vezi aici) - 5,08 lei/ 20g
*****
3. Ceaiul de Mentă
Acest tip de ceai este foarte bun atunci când avem probleme cu balonarea, când mâncare în exces lasă senzația de prea plin. Reduce indigestia, reușind să elimine gazele din stomac și să calmeze durerea sau senzația de disconfort. Un alt plus este aroma revigorantă, care va înlătura starea de greață și este o bună alternativă pentru persoanele cu stomac iritat sau sensibil, care nu suportă aciditatea lâmâii (un alt aliment natural ce reduce senzația de greață)
Recomandarea mea: Ceai Mint (vezi aici)- 1,52 lei/20g
*****
4. Ceaiul de Kombucha
Un ingredient natural mai puțin cunoscut este Kombucha, din care se prepară un ceai ideal pentru problemele digestive și hepatice. Când mâncăm prea mult, nu doar stomacul ne poate crea probleme, ci și ficatul intrăîn această horă nefericită. Kombucha este o colonie de bacterii ce susține protecția celulelor hepatice în fața toxinelor.
Recomandarea mea: Ceai negru cu Kombucha și piersică (vezi aici)- 10 lei/20g
Știind că mesele de sărbători îmi pot cauza indigestie, la finele anului 2015 mi-am comandat mai multe infuzii de plante, pentru a mă pune pe picioare și a fi în formă maximă în noul an. În magazinul online Arta Ceaiului (vezi aici) am găsit mai multe sortimente de ceaiuri atractive, inclusiv ceaiuri pentru digestie, motiv pentru care în dreptul fiecărui ceai de mai sus v-am făcut și câte o recomandare, în cazul în care căutați infuzii de cea mai bună calitate.
Costul transportului prin curier este de 9,5 lei pentru comenzile mai mici de 100 lei, iar ceaiurile pot fi comandate la diverse gramaje, între 20-400g. O punguță de 20g este suficientă pentru a prepara aproximativ 10 căni de ceai. Cu cât gramajul este mai mare, cu atât prețul pentru un gram este mai convenabil.
La multi ani! Sa ai un an minunat!
RăspundețiȘtergereAm retinut acest magazin online din articolul in care ai scris despre comanda ta. Si eu vreau sa plasez una cat de curand, doar sa ma hotarasc la sortimente :)
La mulți ani, Gerogiana dragă!
ȘtergereO sa scriu pe blog despre noua comanda, ca sa stii ce sortimente mi-au mai placut. Momentan, sunt dependenta de cel cu aloe si căpșuni, este grozav :D
La multi ani!
RăspundețiȘtergereIn afara de ultimul si cel de ghimbir, sunt ceaiurile pe care le consumam noi zi de zi. Ghimbir pun pudra in ceaiul de menta cu lamaie. Adaug si galbenele, urzica. Ultimul e si pentru balonare, si pentru fluidizarea secretiilor bronsice, etc.
pupici
La mulți ani, scumpa mea!
RăspundețiȘtergereEu consum în special ceai de musetel, imi place la nebunie aroma lui.
Multumesc pentru completari, este bine de stiut ca ceaiul de Kombucha ajuta si în cazul altor afectiuni!
Te pup