miercuri, 23 decembrie 2015

Comandă ArtaCeaiului.ro: primele impresii


       Aștept cu mare plăcere luna decembrie, în parte pentru că este luna sărbătorilor de iarnă și a cadourilor, dar și pentru că este luna ceaiurilor pentru mine. Fiecare persoană are propriul mod de relaxare; pe mine, personal, mă relaxează să citesc o carte sau să urmăresc un serial și să beau o cană cu ceai bun. Beau mult ceai, indiferent că-i vară sau iarnă și am încercat tot soiul de infuzii și ceaiuri la plic, unele aromate, altele medicinale sau ayurvedice. Cum în fiecare an obișnuiesc să-mi refac stocul de ceaiuri în apropierea Crăciunului, și anul acesta sub brăduț și-au făcut loc mai multe sortimente de ceaiuri, despre care vă voi povesti astăzi. Sunt convinsă că printre cititorii mei se află și câțiva care nu ar refuza o ceașcă cu ceai de poveste :)

      Decembrie a fost pentru mine o lună nebună, agitată, obositoare, așa că singura modalitate de a face cumpărături a fost prin intermediul magazinelor online. Astăzi, este foarte simplu să cumperi chiar și ceaiuri de pe internet, iar iubitorii acestei băuturi probabil cunosc cele mai bune magazine de infuzii de plante. Personal, am descoperit încă de anul trecut magazinul ArtaCeaiului (vezi aici), din care am decis să aleg câteva sortimente noi de ceaiuri. Pe lângă infuziile de plante, în comandă am inclus și două accesorii pentru preparea ceaiului, mai exact filtre și o linguriță de măsură.


     În colet am primit următoarele produse:

     - Ceai alb Strawberry and Aloe (vezi aici) - 11 lei/50 g- are o aromă absolut fantastică; căpșunile se îmbină perfect cu aroma de aloe și cea de mere. Se infuzează imediat, în 2-3 minute, o caracteristică a ceaiurilor albe, datorată procesului de producție (frunzele nu sunt lăsate să oxideze, motiv pentru care ceaiurile albe sunt bogate în antioxidanți)

     - Ceai verde Eternal Life (vezi aici) - 9,69 lei/ 50 g - este o combinație de ceai verde și ceai alb , un amestec de flori de iasomie, ginseng și fructe (coacăze negre și roșii, caise). Are o aromă perfect echilibrată floral-fructată, mirosul de iasomie este pregnant și deosebit de plăcut, iar infuzia preparată are culoarea caramelului. Acesta este un ceai enegizant, revigorant.

    - Ceai Fruits of the Forest (vezi aici) - 8 lei/ 50g - un ceai de fructe cu o aromă și cu un gust intens. Deși acest sortiment de ceai nu este unul spectaculos și neobișnuit, știu că foarte multă lume preferă ceaiul de fructe de pădure. Acesta conține flori de hibiscus, coajă de măceșe, bucăți de măr, flori de soc, coajă de portocale, frunze de căpșuni, zmeură.

    - Set filtre hârtie pentru ceai (vezi aici) - 18 lei - o cutie cu 100 de filtre din hârtie, cu dimensiunea S, adică filtre potrivite pentru a prepara o cană de ceai, Există și filtre mai mari, pentru ceainice. Filtrele sunt ideale pentru infuziile de plante și sunt o aalternativă la infuzoare. Cutia aceasta îmi va ajunge pentru 100 căni de ceai, așa că mi se pare foarte convenabilă.

    - Linguriță măsură (vezi aici) - 18 lei - o linguriță practică pentru dozarea perfectă a ceaiului. Este confecționată din inox și este prevăzută cu un clips pentru a fi agățată undeva la îndemână. Nu este un accesoriu obligatoriu, dar este practic, iar când îl folosesc mă simt ca în propria ceainărie.




       În lunile reci, consum mai mult ceai, deoarece mă ajută să mă încălzesc și să scap de durerile de gât, de rinichi sau reumatice. În lunile calde obișnuiesc să beau ceaiurile reci, cu gheață și fructe tăiate cuburi sau frunze de mentă.
       Iarna, am obiceiul de a consuma 2-3 căni de ceai pe zi, este modalitatea mea de a mă răsfăța cu o băutură caldă și aromată, dar și de a preveni deshidratarea. De fel, prefer ceaiul neîndulcit, așa cum trebuie băut, pentru a putea simți combinațiile unice de arome pe care le oferă fiecare tip de ceai. Când consumi ceaiuri de bună calitate, cum sunt cele de la ArtaCeaiului, trebuie să optezi pentru varianta sănătoasă de a le consuma neîndulcite, deoarece zahărul schimbă gustul ceaiului. În fapt, este același lucru ca în cazul unui vin bun: cumva puneți 2 lingurițe de zahăr în pahar pentru a-l consuma cu plăcere? Cu siguranță, nu! Dacă aveți obiceiul de a pune zahăr în ceai, trebuie să știți că papilele gustative se obișnuiesc în aproximativ o săptămână cu ceaiului neîndulcit; la început vi se va părea amar, dar în scurt timp vă puteți bucura de aroma autentică a infuziei.

       Magazinul Arta Ceaiului este unul de poveste, la modul că are disponibile foarte multe sortimente de ceaiuri, așa că n-ai cum să nu găsești ceva pe gustul tău. Ceaiuri albe, verzi, negre, oolong, roibos, infuzii de fructe, ceaiuri rare sau medicinale, toate sunt la îndemâna noastră, la prețuri foarte bune. Pe lângă ceaiuri, oferta include sortimente variate de cafea și ciocolată caldă, precum și multe accesorii pentru servire, cești, căni, ceanice, cutii metalice, infuzoare.

      Ce-mi place mult de tot atunci când cumpăr ceaiuri din magazinul ArtaCeaiului este descrierea detaliată a fiecărui sortiment de ceai. Mai jos puteți vedea cum arată pagina fiecărei infuzii în parte: ea include informații legate de conținut, de preparare și de preț. Veți afla toate detaliile despre cum puteți prepara ca la carte o cană cu ceai: temperatura apei, gramajul necesar, timpul de infuzare și dacă conține sau nu teină.
   Teina este o substanță organică din ceai, care are un gust amărui și care are efectul de energizare, de excitare a creierului și a inimii, dar are și efecte diuretice. Este un echivalent al cofeinii din cafea.  

      Mare atenție la prețul fiecărui produs! Prețul afișat este pentru 20g de ceai, dar cantitatea poate fi modificată după preferințe. Puteți comanda diverse sortimente de ceai la 20, 50, 100, 200 și 400 g.  Evident, cu cât gramajul este mai mare, cu atât prețul pentru un gram de ceai este mai convenabil. Spre exemplu, în cazul ceaiului din fotografie, prețul pentru 20g este de 5,91 lei, în timp ce pentru 200g prețul este 35 lei.

     Este bine de știut că ceaiurile vin ambalate în punguțe etichetate, prevăzute cu clips pentru resigilare. Pe fiecare punguță este trecut sortimentul de ceai, precum și indicații pentru prepararea optimă a acestuia. Vă recomand să urmați aceste indicații, pentru a savura o ceașcă minunată de ceai. Ceaiul lăsat prea mult timp la infuzat devine amar. Dacă vreți ca aroma ceaiului să fie mai intensă, data viitoare când îl preparați trebuie să puneți mai mult amestec de plante.

      Livrarea este gratuită pentru comenzile mai mari de 99 lei.
      Pentru comenzile cu valori mai mici, transportul costă 9,5 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...