joi, 19 mai 2016

Comanda Libris


    Deseori mi se întâmplă să mă pierd printre rândurile unei cărți și să nu o las din mâini până o citesc toată. Dintre autorii autohtoni însă, niciunul nu mi-a căzut cu tronc. Până acum! Recunosc că nici nu am citit prea multă literatură românească, doar în timpul liceului și, mai mult, în primii doi ani de facultate, când am dat gata multe romane contemporane. Însă de atunci nu am mai ținut în mână o carte scrisă de un român.

    Printre micile mele plăceri nevinovate se află și cititul, așa că mi s-a făcut dor să cumpăr câteva cărți, să simt mirosul de nou și să descopăr noi autori, noi file de povești. Prima alegere când vine vorba de cărți este librăria online Libris, căreia îi trec mereu pragul când am drum prin Brașov. Cred că este cea ma populară librărie online, eu o știu de câțiva ani buni și chiar mâine va celebra 7 ani de la înființare și de la prima comandă online.

     Comand de pe Libris pentru că au foarte multe cărți, diversificate. Promoții bune găsesc în fiecare săptămână sau chiar mai des, plus că transportul prin curier este gratuit indiferent de valoarea comenzii.


   Despre Dan Lungu nu știam prea multe, doar că este unul dintre cei mai apreciați autori ai noii generații. Întâmplarea a făcut să mă opresc în dreptul cărților sale. După câteva lecturi triste, ușor deprimante, precum Germinal sau Pântecele Parisului ale lui Emile Zola, mi-am zis că mi-ar prinde bine altceva. Chestia este că acest altceva nu era bine conturat în mintea mea, dar în cele din urmă am ales două romane ale lui Dan Lungu, romane scrise într-o notă veselă, cu un umor fin. Chiar și titlurile mi se par hilare și sunt convinsă că le voi citi repede, deoarece au destul de puține pagini (și mult dialog). Ambele romane au ca personaje „eroi” ai fostului regim politic, care nu se pot adapta noului sistem și trăiesc într-o nostalgie și o realitate distorsionată.

   - Raiul găinilor (disponibil aici) - preț 15 lei
   - Sînt o babă comunistă! (disponibil aici) - preț 17 lei


   Și pentru că susțin egalitatea sexelor, am zis să-i dau o șansă și unei autoare române. Așa că tot întâmplarea a făcut să aleg Lizoanca la 11 ani, un roman trist, ca și realitatea în care trăim, scris de Doina Ruști. Personajul principal este inspirat de o fetiță inteligentă, însă prea puțin norocoasă, care luptă să facă față unei lumi teribile în care nu trăiește, ci supraviețuiește. Este romanul cu fetița despre care ziarele au scris că „a umplut un sat întreg de sifilis”, într-o societate în care prostituția infantilă este o realitate. Acest roman este acum la reducere generoasă, o găsiți AICI la prețul de 9 lei (redusă de la 33 lei).


   Pe lângă aceste 3 volume, în comanda Libris am inclus și un set de 160 de stick-ere superbe, cu tematica „ceaiul prințesei”. Sunt pasionată de abțibilduri, de stickere superbe, de punguțe cochete. Într-un cuvânt, îmi plac ambalajele deosebite, sunt foarte atentă la detalii și mă cuceres lucrurile colorate, vesele, realizate cu pasiune.
    Abțibildurile Djeco vin ambalate într-un plic de carton frumos imprimat, ce conține 4 foi individuale. În total sunt 160 de stickere de hârtie absolut minunate, abia aștept să le folosesc la proiectele mele (adică prin agende, cadouri, etc). Pentru acest set am plătit 13 lei, este încă disponibil AICI, și vreau ca pe viitor să-mi cumpăr și celelalte variante (mai au cu pisicuțe, cu prăjiturele).



  Curierul mi-a livrat coletul la ușă, chiar a doua zi. Și gratuit! În total am plătit 55 lei pentru cutiuța cu minuni, așa cum numesc fiecare colet Libris, deoarece conține minuni pentru sufletul meu.
   
   Mâine librăria Libris sărbătorește 7 ani de la prima comandă online și ne-a pregătit foarte multe promoții, plus cadouri surpriză pentru orice comandă. Eu sunt cu ochii pe site și momentan îmi doresc mult următoarele produse:





6 comentarii:

  1. Mi-e drag si mie sa comand de pe Libris. Sa te bucuri de cartile astea!

    Nici nu am stiut ca au si stickere de vanzare! La comanda viitoare o sa imi iau si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Heheh ce titluri interesante ai achizitionat!
    Mireasa tanara - interesant!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu am dat azi comanda la Libris. mi-am ales tricoul de 7 ani :) Lizoanca la 11 ani este o carte care te pune pe ganduri...mie mi-a ridicat cateva semne de intrebare

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt o baba comunista mi-a placut foarte tare :)).

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit "Sunt o baba comunista", vroiam sa vad si filmul, dar n-am mai apucat.
    Sa ai o saptamana frumoasa!
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
  6. Din păcate l-am cunoscut personal pe autorul Dan Lungu. In ciuda vârstei, a luat tot ce a fost urat de la comuniști. E un individ mincinos, corupt si hot, pe deasupra... E o mare diferența între carte si calitatea lui de om. Scuze, dar nu m-am putut abține... Sunt subiectiva... Ana.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...