marți, 18 iulie 2017

Cu sau fără machiaj la plajă ?!

sursă foto: amyammons.myrandf.com

       Subiectul acesta naște păreri împărțite, fiecare femeie are libertatea de a purta sau nu machiaj atunci când merge la plajă. Sunt femei care aleg varianta naturală, în ideea de a permite tenului să se bronzeze uniform cu restul corpului și de a evita încărcarea excesivă a porilor. Pe de altă parte, sunt femeile care își doresc un chip infailibil la plajă. 

    Problema apare atunci când vrem să mergem la plajă și să facem câteva fotografii frumoase de vacanță, dar ne dorim să și înotăm și să nu ne trezim cu tot machiajul prelins atunci când ieșim din apă.


    Personal, consider că soluția este un machiaj mai natural, încercând să oferim tenului un aspect îngrijit, astfel încât să ne și simțim bine în pielea noastră, să și ieșim frumos în poze și nici să nu ne trezim cu machiajul scurs de pe față.

      Indispensabilă este, înainte de toate, crema hidratantă cu protecție solară. Aceasta previne arsurile solare, iritațiile și împiedică procesul de îmbătrânire celulară cauzat de radiațiile soarelui. 


      După folosirea cremei cu factor de protecție, adică după ce pielea o absoarbe complet, putem aplica :


               - un strat discret de fond de ten fluid sau o cremă colorantă de tip CC cream, atât cât să uniformizeze culoarea tenului și să estompeze ușor imperfecțiunile


               - pudra este scoasă din ecuație, deoarece încarcă rău tenul, iar în combinație cu transpirația va astupa porii și se va strânge în ridurile de expresie într-un mod inestetic


               - blush-ul este opțional, deoarece soarele ne îmbujorează tenul, în special în zonele în care pielea este foarte aproape de os (pomeți, nas, frunte)


               - pentru ochi putem alege farduri de pământ, în nuanțe neutre, eventual cu irizații strălucitoare, pentru iluminare. Fardul se aplică în strat subțire și se evită culorile vii, tari, deoarece lumina puternică de afară le va face să pară exagerate, artificiale


               - fără creion de ochi, tuș sau mascara, chiar dacă au fomule waterproof, rezistente la apă, aceste produse se pot scurge și aspectul este unul neplăcut. Ca alternativă, putem folosi un aparat pentru ondularea genelor, plus o pereche minunată de ochelari de soare :)


               - pentru buze, este ideal să folosim un luciu cu textură delicată, non-lipicioasă, într-o culoare discretă, care să aibe o formulă hidratantă. Să evităm rujurile dense, rezistente la transfer, deoarece aceste dezhidratează și usucă buzele.


   Recomandări de shopping:
^Cremă Bioderma Photoderm Max - disponibilă AICI
- pentru piele intolerantă, SPF 50+



^Crema CC Olay Regenerist - disponibilă AICI
- cu efect anti-rid, SPF 15 - 

^CC Cream La Roche Posay Rosaliac 
- disponibilă AICI
- pentru piele sensibilă cu tenințe de înroșire




^ Luciu de buze hidratant Sabon 
- disponibil AICI în 5 nuanțe superbe - 


Un comentariu:

  1. Eu prefer fara machiaj pe plaja. :)

    Xoxo, Victoria

    https://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...