marți, 1 aprilie 2014

Grădina cu flori și fructe


   În primăvara aceasta m-am pus pe treabă în grădină, nu glumă! Mereu am tânjit să am grădini frumoase și aranjate ca ale vecinilor mei, așa că am am pus piciorul în prag și-am zis că 2014 trebuie să fie anul schimbărilor. I-am lăsat pe părinții mei să-ți cultive semințele de legume și le-am cerut o parte din grădină în care să-mi desfășor activitatea de grădinar. La început au râs de mine, pentru că niciodată nu mi-am murdărit degetele cu pământ, nici măcar în copilărie, iar acum îmi doream să mă apuc serios de treabă și să mă murdăresc, la nevoie, chiar și până la coate. În plus, eu nu fac agricultură, ci doar plantez câțiva butași și bulbi de flori.
  Pentru început, mi-am dorit să pot mânca agrișe din propria grădină, după ce un bun prieten de familie mi-a adus un pumn de fructe coapte, de care m-am îndrăgostit pe loc. Agrișele sunt fructe dulci, care se aseamănă la gust cu strugurii, dar care se găsesc destul de greu la noi în țară. Arbuștii aceștia fructiferi sunt foarte rezitenți la boli și la ger și o dată ajunși la maturitate produc 3-4 kilograme de fructe dulci, suculente, acoperite cu perișori fini în exterior. I-am plantat cu ușurință, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar acum deja au frunzulițe verzi și au început să apară primii boboci de floare.
 

   N-am putut să reziste tentației de a planta flori, așa că am căutat flori pe placul meu. Cum spațiul alocat florilor nu a fost unul prea mare, a trebuit să mă limitez la trei tipuri de flori: dalii, gladiole și trandafiri. Gladiolele mi-au plăcut întotdeauna, la fel și daliile, pe care le-am ales în culori calde. Rareori rup florile pe care le am în grădină, deoarece rezistă mai mult timp în pământ decât într-o vază cu apă și așa mă pot bucura mai mult de frumusețea lor. Mi-am ales o specie de dalii cu pălăriuțe bogate, cu petale mici și dese, care au mijlocul închis la culoare și tulpinile subțiri și înalte.
   Nu aveam trandafiri albi în grădină, ci numai roșii, roz și galben, așa că mi-am ales și o specie de trandafiri cu florile albe. Soiul acesta produce flori de dimenisiune medie, cu nenumărate petale, aranjate ca un boboc abia deschis, nu în forma clasică de rozetă. Florile sunt grupate în buchete și cu siguranță vor fi puternic parfumate. Îmi plac trandafirii pentru că sunt rezistenți, miros minunat și au o înflorire repetată.
   Micul meu succes în grădinărit va fi obținut abia după ce agrișii vor face fructe, iar florile vor înflori. Cu toate astea, plantarea acestor specii de flori și arbuști fructiferi reprezintă primul meu pas către succes. Mai am mult de muncă, dar promit să le îngrijesc ca pe niște copii, pentru a mă bucura de ele.


2 comentarii:

  1. Ce norocoasa esti, ca ai gradina!!!
    Sa vezi ce multumita o sa fii, cand rezultatele muncii tale o sa creasca putin cate putin:p
    Imi place cum ai zis: ca o sa le ingrijesti ca pe niste" copii" iar adevarul este ca si ele sunt pline de viata,exact ca un copil care se naste si zi de zi incepe sa creasca si sa iti faca ziua mai frumoasa.
    pupici:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yarina, abia aștept să crească și să facă flori și fructe! Da, sunt ca niste copii, daca nu ai grija de ele nici nu te poti bucura de ele .

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...