joi, 31 iulie 2014

Pimp my bed!


   În timpul liceului, obișnuiam să urmăresc o emisiune tv pe MTv, intitulată Pimp my ride. Prezentatorul, nimeni altul decât rapperul american Xzibit, îi surprindea pe proprietarii unor vehicule care cu greu puteau fi numite mașini, recondiționându-le într-un mare fel, cu ajutorul unui atelier auto. Nu știu dacă astăzi mai rulează această emisiune, dar cert este că pe mine m-a inspirat să-mi pun ideile în aplicare. Cum nu am o mașină pe care să o transform din Cenușăreasă într-o superbă prințesă, mi s-a pus pata pe pat, care stă cuminte, la locul lui din dormitor, îmbrăcat în haine de pat prespălate, decolorate și învechite.
   Apropo de lenjeria de pat, nu pot să nu-mi amintesc de copilărie, când am dezvoltat pasiunea pentru coritorie de la mama mea. Draga de ea lucra pe atunci la fabrica de croitorie Pucioasa, unde se produc cele mai cunoscute articole textile din România. Pe lângă munca de zi cu zi, mama lucra și acasă lenjerii pentru vecine, la mașina ei cea veche Veronica, pentru a rotunji bugetul familiei. Și-atunci am învățat să croiesc fețe de pernă și cearșafuri și urmăream, până la miezul nopții, acul care înșira cu exactitate ața de-a lungul bucăților de material îmbinate perfect.
   Și uitându-mă la patul meu, care se întinde ca un colos în mijlocul dormitorului, îmi e dor de materialele de calitate pe care le folosea mama la lenjerii, care nu se decolorau și nu se subțiau nici după zeci de spălări. Fel și fel de imprimeuri colorate, unele cu flori, altele vesele pentru copii, mi-au îmbrăcat patul ani la rând. Mi-am propus să-mi recondiționez patul, care încă se ține bine pe picioarele-i solide de lemn, dar are neapărat nevoie de haine noi.
   Nu sunt egoistă și, așa cum eu simt nevoia să-mi cumpăr lucruri noi în garderobă, așa trebuie să mă îngrijesc și de lenjeriile pentru pat. Dar noroc cu outletul online cu Lenjerii de pat, care m-a scutit de cheltuieli exagerate și care îmi permite să retrăiesc clipele copilăriei grație minunatelor seturi de lenjerie fabricate la Pucioasa.
   Desigur, prețul contează pentru fiecare om și o mică economie este întotdeauna binevenită, așa că outletul îmi pune la dipoziție produse la prețuri avantajoase, reduse față de prețul inițial de vânzare. Dar eu nu neglijez niciodată calitatea produsului cumpărat și nu mă zgârcesc când vine vorba să achiziționez articole trainice, cum este cazul lenjeriilor de pat produse în micuțul orășel dâmbovițean. Din experiență știu că produsele au garanția calității, în sensul că materialele sunt rezistente, nu se subțiază și nu se decolorează la spălat, iar cusăturile sunt precise și trainice. Pe lângă prețul de outlet, pe site găsim oferte avantajoase la mai multe tipuri e lenjerii. Oferta 1+1 Gratis mi se pare incredibil de atractivă și deja am bifat două seturi de lenjerii cu care mi-ar plăcea să-mi îmbrac patul. Fiindcă sunt o mare iubitoare a florilor, m-au cucerit frumoasele imprimeuri florale, așa că unul dintre seturi îmi va păstra vie amintirea verii, a naturii încântătoare, iar cel de-al doilea set mă va pregăti de toamnă, îmbrățișată de o cunună de flori în nuațe tomnatice (este vorba despre setul din prima imagine). Prețul celor două lenjerii este de numai 199 lei, iar fiecare set include un ceașaf pat, un cearșaf de pilotă și două fețe de pernă dreptunghiulare confecționate din bumbac.


   Oferta 1+1 Gratuit este valabilă până la sfârșitul lunii august și include numeroase modele de lenjerii de pat. Prețurile pentru două lenjerii este cuprins între 119 și 199 lei, în funcție de model, design și materialul din care sunt confecționate.
   Acum, că mi-am luat în serios rolul de Xzibit, cu siguranță că cine va veni în vizită și va vedea dormitorul va fi atras de lenjeria frumoasă și mă va întreba de unde am achiziționat-o. Patul se va simți răsfățat, iar pernele mă vor îmbrățișa cu recunoștință, pentru că le-am luat hăinuțe noi. Și cu ocazia aceasta, nu doar că am dat un suflu nou dormitorului, dar am reușit să retrăiesc momente din minunata mea copilărie.
 

7 comentarii:

  1. Mi-ai adus aminte ca la fel faceam si noi. Trei generatii am cusut textile pentru casa, dar cele de pat erau intotdeauna albe. Mi-ar placea si mie cele colorate din poze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehh, ce dragut! Ma bucur sa aud ca si alte persoane au avut aceleasi obiceiuri ca si mine. Mi-e dor de vremurile acelea!
      Lenjeriile sunt super frumoase!

      Ștergere
  2. Urmaream si eu acea emisiune. Nu crede ca mai ruleaza... Mi-ar fi spus baiatul meu. :)
    Esti o norocoasa, daca ai reusit sa te decizi la doua dintre acele lenjerii de pat. Eu spun "pe asta o vreau" la fiecare dintre ele, la fel cum acum, recitind articolele voastre, la multe spun: uite un articol foarte bun! :))
    Bafta multa la concurs, Catalina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nici eu nu cred ca se mai ruleaza si nici nu am mai urmarit MTv in ultimii ani.
      M-am limitat la doua modele, ca sa nu incarc prea mult articolul cu imagini, dar mi-au mai cazut cu tronc vreo cateva, precum setul cu imprimeu cu capsunele :))

      Ștergere
  3. Te voi ruga sa pui linkul pe cuvantul outlet, pentru a respecta regulamentul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos articol, vibrand de sinceritate. Bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...