vineri, 12 septembrie 2014

Iubesc dantela!


   Iubesc dantela! Din primii ani ai liceului eram fascinată de bluzele și rochiile vintage cu broderii superbe și detalii din dantelă realizată manual. Astăzi, dantela croșetată manual se întâlnește din ce în ce mai rar, iar prețurile nu sunt pentru toate buzunarele.
   Mi se pare unul dintre puținele materiale fără vârstă, care îmbracă corpul ca o a doua piele, reliefând grația și eleganța feminine. Dantela reușește să ofere un farmec aparte rochiilor, bluzelor, dar mai ales articolelor de lenjerie confecționate din acest material.
   Multe femei consideră că dantela este materialul de suflet al miresei, însă înainte de asta, dantela este materialul de semnătură al unei femei. Nu există un alt material mai delicat și mai feminin decât dantela, printre puținele materiale pe care bărbații nu le-au abordat în stilul lor vestimentar.

   Am trecut printr-o perioadă în care căutam lucruri confecționate numai din dantelă; răscoleam magazinele sh& vintage în căutarea unor minunății brodate. Încă mai iau cu asalt mercerile în căutarea celor mai frumoase dantele cu care să-mi decorez bluzele și rochiile simple. Și da, sunt atrasă de hainele vintage, care au un farmec aparte grație broderiilor pe care anii trecuți și-au lăsat amprenta. Mereu mi-a plăcut să iau acul cu ață în mână și să-mi modific hainele după bunul plac, să le recondiționez, să le dau un suflu nou.
    Dantela are marele avantaj de a putea fi purtată în nenumărate variante. O rochie princess-like poate fi purtată simplu, accesorizată cu o pereche de sandale ori pantofi și o poșetă-plic. Dar o rochie din dantelă cu croială lejeră poate fi purtată cu ghete din piele în combinații boho-chic și western, dar și cu sandale cu toc înalt în ținute casual-chic. Combinații îndrăznețe alătură hainelor din dantelă ghete negre cu influență rock și chiar încălțăminte sport. Desigur, trebuie ținut cont de croiala fiecărui obiect în parte și de stilul vestimentar al fiecăreia dintre noi.
   O bluză din dantelă sau dintr-un material vaporos și decorată cu broderie dantelată nu ar trebui să ne lipsească din garderobă, putând fi accesorizată cu o pereche de jeans,cu pantaloni scurți, dar și cu fuste cu croială conică.

   Chiar dacă sunt o mare iubitoare a dantelei, mărturisesc că am văzut o sumedenie de produse cu aspect ieftin, cu dantelă sintetică, de proastă calitate.
   De-a lungul anilor, marile case de modă și-au îmbrăcat manechinele în colecții în care dantela era tratată ca o regină. Rochii elegante, cu mâneci lungi și spatele gol sau bluze cu cele mai frumoase modele dantelate ne cuceresc an de an în defilările de pe podiumurile de modă. Din păcate, prețul unei astfel de podoabă vestimentară este mult prea mare pentru a ni-l permite. Ne rămân, totuși, versiuni similar, confecționate la scară mai largă, din materiale calitative, la prețuri mai accesibile.

   Voi cum vă înțelegeți cu acest material? Câte haine din dantelă sau decorate cu dantelă aveți în garderobă?
  
   Mai jos am selectat câteva dintre produsele mele favorite din ultimele luni. Vă las pe voi să ghiciți pe care dintre ele le am :)
























3 comentarii:

  1. Și mie îmi place extrem de mult dantela. De la lenjeria intima, până la hăinuțe. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu iubesc dantela în orice fel de piesă vestimentară... nu contează că e o rochie de zi sau seară, o fustă, o bluză sau chiar o geantă, la mine-n garderobă se găsește printre toate piesele. :D
    Dinte articolele prezentate, a treia bluziță și cele două fuste îmi plac cel mai mult!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cate am in garderoba,dar am cateva! Imi place si mie dantela...cred ca nu e femeie careia sa nu-i placa! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...