joi, 5 februarie 2015

Beneficiile uleiului de măsline pentru păr


    Uleiul de măsline este unul dintre cele mai vechi și apreciate ingrediente naturale pentru uz cosmetic. Apariția acestui ulei, obținut prin presarea la rece a măslinelor, este datată pe la 2500 î.Hr. și este foarte probabil ca la un interval destul de scurt să fi început a fi folosit în tratamente de înfrumusețare. 
    Astăzi, acest ulei nu și-a pierdul din farmec, dar mai ales din utilitate și milioane de femei continuă să-l folosească în tratamente naturiste pentru păr, ten și pielea corpului. Eu astăzi am să vă vorbesc despre beneficiile sale pentru păr și sunt convinsă că acest subiect vă interesează în aceeași măsură ca și pe mine.
   Cel mai recomandat ulei pentru uz cosmetic este cel extra-virgin, care are cea mai redusă aciditate, iar nivelul său de hidratare este mult mai crescut decât uleiul de măsline pe care-l folosim în bucătărie, la gătit. Alături de acesta, multe persoane folosesc și uleiul de cocos și pe cel de argan, dar ca și preț cel de măsline este cel mai accesibil și cel mai ușor de găsit în comerț.

    Pe internet găsiți fel și fel de informații legate de beneficiile uleiului de măsline, așa că eu nu o să încep să vă înșirui lista de beneficii, nici nu o să dau copy-paste la pasaje plictisitoare. Cel mai important este faptul că acest ulei hrănește părul în profunzime, netezește vârfurile aspre și conferă strălucire părului. Din experiență personală vă spun cu sinceritate că tratamentele naturiste, preparate acasă, sunt eficiente, dar aveți nevoie de multă răbdare până veți vedea primele rezultate.

   De câteva luni o problemă cu părul și deși îmi crește la rădăcină, se rupe la vârfuri . În acest interval am folosit tratmente cu uleiuri naturale, în special ulei de măsline și am constatat că rădăcinile îmi cresc mai repede decât înainte (se observă destul de ușor rădăcinile, pt că eu sunt vopsită cu un blond mediu, iar părul meu natural este șaten). Mai mult, am observat o regernerare a firelor de păr, ceea ce îmi salvează volumul părului, pentru că tuturor ne cad fire de păr. Cu toate acestea, iarna mi se usucă foarte tare părul și în afară de foarfecă nu am găsit alt tratament pentru vârfurile tocate și subțiate, dar vreau să fiu mai ambițioasă și să încerc măști homemade noi.

   Dacă aveți răbdare și vă place să vă răsfățați cu tratamente homemade, astăzi am pregătit pentru voi câteva măști și tratamente pentru păr pe bază de ulei de măsline. Sunt foarte simplu de preparat și nu trebuie să mergeți la salon pentru îngrijirea părului, plus că toate ingredientele sunt naturale. Desigur, v-am spus deja că aveți nevoie de răbdare pentru rezultate spectaculoase, însă unele dintre tratamente au și rezultate imediate. Puteți ajusta cantitatea în funcție de lungime și de cât de des aveți părul :)

1. Tratament hrănitor cu proteine pentru păr: 
           - o jumătate ceașcă ulei de măsline
           - un sfert de ceașcă de miere
           - un gălbenuș de ou
 Uleiul trebuie să fie călduț, pentru a se amesteca ușor cu mierea. Aveți grijă ca, înainte să puneți gălbenușul, uleiul să nu fie fierbinte, pt ca acesta să nu se coacă. Amestecați bine, până se omogenizează și se aplică uniform pe părul umed, pe toată lungimea lui, de la rădăcină până la vârfuri. Capul se acoperă apoi cu o folie alimentară transparentă, pentru ca amestecul să nu se prelingă (la nevoie, folosiți și un prosop). Stăm 30-45 minute cu tratamentul acoperit, după care se clătește foarte bine. Folosiți șampon, pentru ca părul să se curețe bine de amestecul uleios (chiar și așa este posibil să fie nevoie să-l spălați după 1-2 zile). Se usucă natural, tamponându-se ușor cu prosopul. Se recomandă aplicarea 1dată/săptămână.


2. Tratament pentru vârfuri uscate (aviz: ombre hair):
       - 1 lingură ulei de măsline
       - 1 lingură miere
       - 1 lingură ulei cocos
       - 1 gălbenuș de ou
  Se topește uleiul de cocos la cădură (eventual, la microunde) și se amestecă cu restul ingredientelor până se omogenizează. Odată amestecat, se aplică pe părul uscat, dar nu la rădăcină, ci doar de la jumătate,insistând asupra vârfurilor deteriorate, care trebuie să se îmbibe în amestec. Prindeți părul în coc și lăsați masca să acționeze cel puțin 30 minute, după care se clătește bine, folosind șampon pentru curățare. Dacă aplicați măști homemade, renunțați la foehn și uscați-vă părul în mod natural.


3. Mască împotriva căderii părului:
      - 4 linguri ulei de măsline călduț
      - 1lingură scorțișoară pulbere
    Se amestecă cele două ingrediente, până se obține o pastă omogenă. Se aplică la rădăcină, masând ușor cu buricele degetelor, pentru că această mască este destinată regenerării părului. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, timp în care este posibil să simțim ușoare pișcături, datorită scorțișoarei, un ingredient natural cu uz cosmetic adorat de indieni. Se clătește cu apă caldă, folosind și șampon pentru curățarea părului.


4. Scrub pentru scalp:
      - o jumătate lingură de zahăr 
      - 1 lingură ulei de măsline
   Pentru curățarea scalpului vă recomand acest amestec simplu, din zahăr și măsline. Se folosește pe părul umed, numai pe scalp, pentru a elimina excesul de sebum și pielea uscată. Se aplică simplu, prin masaj ușor, timp de câteva minute, apoi se clătește cu apă caldă și puțin șampon.

    De obicei, eu îmi aplic ulei de măsline în stare naturală direct pe păr, făcând un masaj blând. Aplic uleiul ușor călduț atât la rădăcină, cât și la vârfuri. Și m-am obișnuit să stau cu el în cap până a doua zi, chiar dacă este destul de neplăcut și trebuie să acopăr pernele pentru a nu le păta. De curând m-am tuns și acum am părul destul de scurt, dar o să continui să folosesc uleiul de măsline pentru păr; sunt convinsă că după o folosire mai îndelungată o să observ rezultate și mai bune. 

    Vă recomand tratamentele de mai sus, pe care o să le  aplic și eu când voi avea timp, dar mai ales chef. Sunt convinsă că multe persoane nu suportă să stea cu ulei de măsline în păr peste noapte, iar și mai multe vor considera de-a dreptul grețos să-și pună o mască cu gălbenuș crud în cap. Nici mie nu-mi face mereu plăcere, dar știți vorba aceea: „Suferă la frumusețe”. Și pentru că sunt determinată să acord mai multă atenție părului meu, am să renunț la șampoanele din comerț în favoarea unora vegane, produse de brandul italian Olivella, pe care le-am descoperit de curând. Mi-am comandat deja un set format din șampon și balsam (Click aici), din ingrediente 100% naturale, fără parabeni, pe bază de ulei de măsline extravirgin.  Vă recomand și vouă setul, care este și mai economic decât produsele comandate individual; eu am optat pentru livrarea prin poștă, pentru care am mai plătit 10 lei.


Pentru a afla mai multe informații despre produsele naturale Olivella pentru îngrijirea părului, click pe imaginea de mai jos: 

bysally.ro

2 comentarii:

  1. Foarte utilă postare!
    Eu am început să aplic măşti cu ulei de măsline de luni de zile şi nu mai folosesc balsam după. Îl combin cu miere/vitamina A/ulei de cocos sau mai nou fac altfel: la rădăcină aplic ulei de măsline+vitamina A şi pe lungime ulei de cocos. Rareori aplic doar pe vârfuri câteva picături de ulei de argan.
    De scorţişoară nu ştiam să aibă proprietăţi regenerante şi anticădere, ia să încerc şi eu duminică! :)
    Totodată, am să arunc o privire şi pe site.
    Te pup!
    http://annie-s-thoughts.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place sa folosesc uleiul de masline pe par, insa nu am testat produsele Olivella. Ma bucura ca n-au parabeni si ca au ingrediente 100%naturale, ceea ce ma tenteaza sa mi le cumpar si eu. xo

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...