marți, 14 aprilie 2015

Detoxifierea naturală a organismului

 

   Detoxifierea este o metodă eficientă de a elimina toxinele acumulate în urma consumului de alimente procesate. Foarte multe persoane adoptă o dietă de detoxifiere a ficatului sau a colonului, pentru că acest proces contribuie la buna funcționare a organelor interne, dar și la o stare generală de bine.

    După mesele încărcate de Paște sau Crăciun, ori după orice perioadă în care se consumă mâncare în exces sau o cantitate mai mare de alimente decât în mod obișnuit, este recomandat să ne îngrijim de bunăstarea organismului nostru. Detoxifierea naturală reprezintă cea mai simplă și sigură metodă de curățare a organismului, așa că astăzi vă împărtășesc câteva ceaiuri și băuturi pe care le puteți prepara singuri acasă fără prea mult efort. În plus, acestea sunt 100% naturale și ieftine.
   Este bine de știut faptul că detoxifierea susține pierderea în greutate și arderea grăsimilor, dar înainte de a începe o dietă de detoxifiere trebuie să fiți sigur că organismul este suficient de sănătos și de puternic încât să facă față acestui proces. Să nu vă așteptați ca, urmând o cură de detoxifiere, să pierdeți considerabil în greutate, pentru că adevăratul scop al acestei metode este curățarea organismului, nicidecum eliminarea uimitoare a surplusului de grăsime.

   Iată 6 băuturi naturale pentru detoxifierea organismului:

1. Ceaiul - este o băutură consumată zilnic de foarte multe persoane, dar nu toate tipurile de ceai ajută la eliminarea toxinelor din organism. Cele mai recomandate ceaiuri într-o cură de detoxifiere sunt cele de: păpădie, ceai verde, ghimbir și mentă. Acestea ajută și la piederea în greutate, iar în timpul detoxifierii este indicat consumul a 3-5 căni de ceai în fiecare zi. 
   O gamă variată de astfel de ceaiuri găsiți AICI.



2. Apa sărată - cura cu apă sărată este recomandată înainte de a începe detoxifierea propriu-zisă. Este o metodă naturală foarte veche folosită pentru curățirea tractului digestiv, fiind eficientă și în caz de constipație. Dacă apelați la această metodă, trebuie neapărat să fiți acasă, deoarece apa va fi eliminată rapid din organism și veți fi nevoiți să mergeți de multe ori la baie. Se amestecă 1 litru de apă călduță cu 1-2 linguri de sare de mare, până când sarea se dizolvă, apoi de bea încet.

^sursă: everydayroots.com

3. Limonada - cura cu lămâie este, probabil, cea mai celebră băutură de detoxifiere, citricele fiind recunoscute pentru eficiența lor în arderea grăsimilor. Multe vedete apelează la băuturile pe bază de suc de lămâie, deoarece acestea nu luptă doar împotriva kilogramelor în plus, ci au și efect miraculos asupra tenului, conferindu-i luminozitate. Mod de preparare: se amestecă 2 linguri suc de lâmâie, un praf de piper cayenne, 2 linguri sirop de arțar și 250 ml apă, iar băutura obținută se consumă pentru o detoxifiere eficientă și o pierdere rapidă în greutate.

^sursă: dianew.hubpages.com

4. Apă cu castravete și lămâie - pe lângă lămâie, castravetele este un alt aliment natural cu efecte dovedite în scăderea în greutate. Pentru stimularea metabolismului și eliminarea toxinelor, se prepară un amestec din felii de castravete, 1 jumătate de lămâie și 1 litru apă.
   Un amestec mai concentrat: un castravete mediu feliat se pasează în blender împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie (se consumă de 2 ori pe zi).

^sursă: everydayroots.com

5. Suc de merișoare - cunoscut și ca cranberry juice, stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor și transformarea lor în energie. Acest suc 100% natural este recomandat nu doar în curele de detoxifiere, ci și atunci când se dorește eliminarea rapidă a nicotinei sau a alcoolului din organism. Pentru rezultate optime este ideal să consumăm 1 litru de suc pe zi, în perioada de detoxifiere.

^sursă: stylecraze.com

6. Suc de varză - este cel mai eficient în detoxiferea ficatului, ceea ce înseamnă o mai bună funcționare a întregului organism. Pentru slăbit, cu siguranță că ați auzit de curele cu varză, însă pentru detoxifiere vă recomand un fresh preparat în blender din  varză crudă, pere și morcovi. Mai jos aveți și alte rețete:

6 comentarii:

  1. nu stiam de apa cu sare, cred ca o sa incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. e foarte buna apa cu castravete, lamaie si capsuni, lasata 2-3 ore in frigider la infuzat.
    capsunile dau aroma, iar mirosul este minunat ;x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mmmmm, sună foarte bine, să le lași puțin să se combine aromele între ele. O să încerc și eu :)

      Pupici

      Ștergere
  3. Eu mai beau cateodata apa cu sarumura facuta cu sare de himalaya, daca o beau dimineata pe stomacul gol fara sa mananc dupa are efect laxativ daca mananc, nu. Cred ca o data pe saptamana merita facuta chiar daca nu este asa placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina, eu stiam de apa cu sare pt efectul ei laxativ, curativ, apoi am vazut ca este si buna pt detoxifiere. Da, chiar merita incercat macar o data pe saptamana.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...