miercuri, 4 noiembrie 2015

Ținuta zilei: Blugii rupți și geanta cu franjuri


     Ultimele zile de octombrie au fost exact așa cum îmi imaginam să fie zilele perfecte de toamnă, cu soare luminos, încălzind blajin, și frunze căzând alene într-un covor vegetal superb. M-am bucurat de aceste zile și am profitat de ocazie pentru a mai purta blugii rupți, cât mai am ocazia, până se răcește vremea. În curând îi voi depozita în șifonier și vor sta acolo cuminți până la primăvară; nu-mi place să-i port cu dresuri, aceasta fiind singura alternativă de a-i mai îmbrăca în sezonul rece.

Am purtat:
Bocanci piele întoarsă WoodStone Natural Shoes


     Blugii rupți cu croiala boyfriend sunt pe gustul meu, mă simt bine îmbrăcată în ei și îi pot integra cu ușurință într-o ținută. Există multe modele cu rupturi mari, pe toată lungimea, însă eu prefer blugii care sunt doar puțin rupți, aceste tăieturi fiind mai mult de decor. Blugii rupți, cunoscuți ca ripped jeans, sunt astăzi foarte populari, atât în rândul vedetelor, cât și al oamenilor obișnuiți. Își au originea în anii 70, purtați de vedetele punk rock, considerate rebele nu doar prin prisma muzicii lor, ci și a vestimentației și a stilului de viață. Astăzi, mulți ar include acești blugi în uniforma de toamnă, alături de  jacheta de piele și o pereche de ghete (sau adidași) - o combinație vestimentară cu accente rock. 


    Eu am două perechi de blugi rupți, ambele comandate din magazinul online SheIn. Site-urile asiatice, în general, oferă o gamă diversificată de blugi rupți, pe care nu-i regăsim și în magazinele fizice de la noi din țară. Prețurile sunt decente și variază între 15 și 28 $ (echivalentul a 60- 115 lei). Mai jos sunt câteva modele de ripped jeans disponibile în magazinul SheIn, în cazul în care vă interesează să achiziționați o astfel de pereche:



    Puloverul roz și vesta sunt comandate din magazinul Kurtmann în urmă cu aproape un an. Mult timp am ocolit vestele, mi se păreau destul de greu de integrat într-o ținută și nu le găseam utilitatea, dar cu timpul ni se schimbă gusturile, stilul vestimentar și iată că acum le port cu plăcere, când se ivește ocazia. Am profitat de vremea bună și am îmbrăcat vesta bej, care este destul de pufoasă și de călduroasă, fiind umplută cu puf (eu le numesc „jachete cu mușchi”).
    Vestele sunt purtate în special în zonele de munte, când mergi într-o escapadă și ai nevoie de haine călduroase. Eu am vrut s-o port în oraș, într-o ținută cu accente masculine, ce-mi aduce aminte de tăietorii de lemne americani. Vă mai amintiți de lumbersexuali, așa-i?  Poate că la primăvară voi purta această ținută iar, numai că puloverul l-aș înlocui cu o cămașă cadrilată. 


       Puloverul are o nuanță dulce de roz, ușor pudrată, un roz de prințesă, destul de discret. Croșetat din acril, puloverul este moale, se simte plăcut la piele, fără să creeze disconfort la purtare (cum se mai întâmplă cu puloverele din lână). Prețul lui a fost de 45 lei, cam acesta este prețul aproximativ al unui pulover Pimkie în outletul Kurtmann. Un preț micuț, mai ales că am purtat puloverul de multe ori. Și l-am spălat de multe ori, însă tot arată bine, iar materialul nu s-a deteriorat. Dacă aveți nevoie de pulovere pentru acest sezon toamnă-iarnă, la prețuri rezonabile, puteți vedea gama completă AICI. Mai am un model similar de la Bershka, luat din magazinul miniprix.

       În picioare am purtat bocanci bej din piele întoarsă, incredibil de trainici și de comozi. Din păcate, nu sunt îmblăniți și când temperaturile vor coborî sub 0 grade, va trebui să-i depozitez în dulăpior. Nu-i pot purta nici cu șosete, deoarece sunt înguși și eu am oricum tălpile destul de late, așa că nu mai este mult loc în interior. Caut o alternativă de bocanci îmblăniți, neapărat din piele și oscilez între modelele de mai jos, ambele din magazinul online Asortie, de unde mai am câteva perechi de pantofi (încălțămintea lor din piele este de calitate foarte bună, iar prețurile sunt super ok):


5 comentarii:

  1. Hmm, jeansii rupti + dresuri... combinatie horror! Chiar am vazut una recent, pe strada, mi-a zgariat retina! In ciuda acestui gand, ma intreb cum ar arata cu o pereche de dresuri ivoire cu model dantelat!
    In ceea ce priveste look-ul tau, cred ca este preferatul meu - dintre toate cele prezentate de tine pe blog de-a lungul timpului! Imi place pana la ultimul detaliu!
    Pupicei, Catalina!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  2. Vorba Ildei, imi place pana la ultimul detaliu! Si parul iti sta minunat! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti o frumoasa! Imi plac la nebunie blugii, bocancii si geanta. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumosi blugii si bocancii:-**

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte dragut! O tinuta foarte misto pentru aceste zile! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...