luni, 6 februarie 2017

Tenul la control: Cosmetice pentru față pe care le folosesc în prezent


      Am admirat dintotdeauna persoanele cu tenul îngrijit, cu oarecare urmă de indivie, pentru că natura m-a înzestrat cu un ten mai problematic. Așadar, fac parte din acea categorie care s-a confruntat și încă se confruntă cu puncte negre, coșuri, piele deshidratată și riduri de expresie.

    Oferta de cosmetice de pe piață este nelimitată, afirm acest lucru în condițiile în care găsim tot felul de produse pentru îngrijirea tenului. Mai dificil este să alegi ce anume să folosești, iar acest lucru este și mai anevoios atunci când te confrunți cu un ten sensibil sau problematic. Multe femei au un ritual complex de îngrijire, în timp ce altele abia dacă folosesc o cremă hidratantă înainte de culcare. Eu mă situez undeva la jumătatea drumului, nici nu exagerez cu numărul cosmeticelor, dar nici nu adorm fără să-mi urmez rutina de „frumusețe”.

   În prezent folosesc zilnic 4 produse pentru îngrijirea tenului, cu precizarea că pe două dintre ele le folosesc alternativ, fiind cosmetice pentru spălarea feței:

1. Gel de curățare Garnier - un produs pentru spălarea tenului cu o formulă destul de blândă, prietenoasă cu pielea, în sensul că nu mi-a cauzat niciodată usturimi sau roșeață. Produsul are o perie specială pentru curățarea în profunzime a porilor, astfel că este suficient să apăs pe flacon pentru ca peria să se umple cu gel de curățare. Cu ajutorul periei, prin mișcări circulare, masez fața umezită în prealabil.  Folosesc acest gel doar atunci când îmi simt tenul încărcat.

2. Gel spumant Purify Oily Skin - Oxyance - este un gel de curățare disponibil în farmaciile Sensiblu și se vrea a fi un dermatocosmetic ce nu produce iritații și usturimi. Deși este conceput special pentru purificarea tenului cu tendințe de îngrășare, acest gel de curățare are o formulă blândă, nu este agresiv cu pielea și este ideal pentru rutina zilnică de îngrijire a tenului.

3. Demachiant bifazic cu mușețel - Bottega Verde - un demachiant blând cu formulă bifazică, care trebuie agitat bine înainte de folosire. Nu este uleios, curăță blând machiajul și este și economic, în ciuda recipientului nu foarte generos. Aplic demachiantul pe o dischetă demachiantă, apoi curăț cu mișcări blânde machiajul ochilor și restul feței.

4. Cremă de noapte cu miere și tei Bottega Verde -o cremă de față bogată, special concepută pentru a exploata la maxim efectul de regenerare din timpul somnului, restituind tenului tonusul, elasticitatea si hidratarea necesare. Textura similară untului pe care o are crema se absoarbe rapid în piele, fără să lase o peliculă grasă pe piele.

   Voi ce produse cosmetice pentru îngrijirea tenului folosiți în prezent?


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...