luni, 25 noiembrie 2013

Ruleta rusească de Black Friday


     Căsnicia noastră poate fi considerată un joc periculos. Am trecut de mult de dragostea cu năbădăi, dar în mod ciudat, sentimentele noastre s-au amplificat și am devenit unul vital pentru existența celuilalt. Ne-am mutat împreună acum vreo cinci ani, și ne-am utilat casa cu tot ce era necesar. La capitolul acesta, nu am trăit periculos, așa că mașina de spălat, fierul de călcat, televizorul și cuptorul cu microunde s-au infiltrat în casă ca niște musafiri nepoftiți, dar bineveniți. Așa că și eu, cât și soția mea, am rămas cu mofturi nesatisfăcute: ea visa la o mașină de tocat modernă, de care eu mă temeam, pentru că în momentele ei de „răutate” femeiască, aveam toate șansele ca degetele mele să nimerească în mini-cuva metalică necruțătoare. Poftiți la chifteluțe de îndrăzniți!
   Unul dintre mofturile mele ar fi fost o nouă mașină de tuns; aceasta ar fi speriat-o pe nevastă-mea, pentru că i-am zis să nu se mai apropie de jocurile mele video când „șterge praful”, că altfel o tund zero într-o seară, când ea doarme dusă după ședința obișnuită de pilates. Și-atunci să fii văzut cine-i bărbatul în casă!

  Amândoi ne clătim ochiul, din când în când, pe Delmag.ro, magazinul online de electrocasnice, chicotind la produsele nou adăugate, după caz: ea la cine știe ce aparat de coafat, eu la gadgeturi pentru telefoane mobile.
   Anul trecut, am ratat promoțiile de Black Friday. Dăduse prima zăpadă și am fugit pentru două nopți la munte, eu ca s-o transform pe nevastă-mea într-un om de zăpadă, iar ea pe mine în țintă de bombardat cu bulgări tari de omăt umed. Și ne-am întors acasă veseli, până când am ajuns la muncă și colegii au îneput să se laude cu ultimele achiziții: unul cu noua lui tabletă, altul cu o camera foto ale cărei prime modele am fost noi cei din birou,iar altul tocmai ce își montase o imprimantă nouă pe birou. Ajuns acasă, soția mea era verde de ciudă ca o gogonea, de mai aveam puțin și pregăteam oțetul să o bag la borcan pentru iarnă. Trecuse și ea prin același tratament, numai că femeile înnebunesc de invidie când vine vorba de chestii muierești: epilator pentru epilatul sub apă, nu știu de placă de păr cu ulei, un robot de bucătărie ultra-modern.
   Ne-am luat angajamentul să punem ban pe ban și să stăm, anul acesta, de Black Friday, să împușcăm câte ceva! Da, ați auzit bine, să împușcăm, ca la ruleta rusească! Și chiar dacă la meteo s-au anunțat ninsori chiar acum, în ajun de Black Friday, fraierii de anul trecut au deschis ochii, numără banii din portofele, fac liste de cumpărături și așteaptă promoțiile, cu revolverul îndreptat spre obiecte-ținte, pregătiți să le doboare. Că zăpada oricum vine peste noi în iarna asta, așa că nu-i musai să mergem an de an să o căutăm noi pe la munte!


   Și  o să pândim amândoi promoțiile de la Delmag, ea de pe laptop, stând tolănită pe canapea ca o pisică puturoasă, iar eu pe tabletă ,pe covorul moale și pufos de la picioarele ei, gudurit ca un cățel vagabond. Soția mea speră să-și ia multe, uitați-vă numai ce are pe lista de dorințe! Totul a început simplu, cu un telefon mobil Samsung; a zis că îl vrea roșu-închis, să fie în tendințele acestui sezon și, ca o mofturoasă, a zis că vrea și MP3 player Sony în aceeași culoare. Eu știu că-l vrea mai mult pentru momentele în care stă în bucătărie și gătește, mânuind cuțitele cu sălbăticie, de sar frunzele de salată până la tavan, tremură roșiile stând la coadă, iar paharul cu vin varsă două-trei lacrimi pe masă. Se laudă că numai pe muzică clasică poate găti, dar din ce-mi servește la masă aș pune rămășag că numai Rammstein îi sună în urechi.
    Nu știu de ce-a început cu lucrurile de bucătărie, pentru că deși gătește mult , nu este tocmai candidata ideală pentru MasterChef. Își dorește mult un Cântar pentru bucătărie Tefal, zice că i-ar fi util și i s-a pus pata pe el. Cum ea gătește mereu după rețete, din reviste, cărți de bucate ori din emisiunile pe care le umărește la tv, mereu are nevoie de un gramaj exact al ingredientelor. Cel puțin, cam asta este scuza ei pentru fiecare preparat: nu a avut cum să pună gramajul indicat, de aceea rețeta nu a ieșit „cum trebuie”! Și din categoria Aparate bucătărie, își mai dorește un Aparat de înghețată IC 8500, așa că nu cred că o aștepte să vină vara până s-o folosească , iar eu, pofticios cum sunt, sigur o să m-aleg cu roșu în gât. Și-atunci să vezi amenințări, urlete, plânsete!
   Într-un moment de sensibilitate emoțională, pesemne că a adăugat și Rama foto digitală Aiptek pe lista de dorințe. Ori vrea să o pună pe masa din bucătărie, cu fotografii penibile cu mine, cum ar fi aia de acum doi ani de Halloween când m-am costumat în ou, iar ea în grăină.
  Pentru frumusețea ei, căci n-o fi ea o mare bucătăreasă, dar este o femeie frumoasă foc, a adăugat câteva obiecte. În dreptul fiecăruia este scris must-have, așa că la cât de hotărâtă o știu eu din fire, nu cred că o să se lase până nu le împușcă pe toate. Vrea o Perie de coafat Philips, așa că aștept să-i văd, în dormitor, cum îi curg buclele pe umeri; și o să-mi dau seama dacă a meritat investiția. Își dorește și un Epilator Philips SoftSkin; v-am spus eu că trăiesc periculos cu o femeie căreia îi place să se chinuiască singură. ! Cu Setul de manichiură AEG nu știu cum stă treaba, dar bag de seamă că sufrageria noastră o să se transforme într-un salon de înfrumusețare în scurt timp. și o să curgă muierile prin casă, de la bune prietene, rude și colege de muncă.


    Eu, unul, sper să împușc măcar șapte din cele opt dorințe, păcat că, după un calcul cu pixul pe hârtie, s-a dovedit că nu voi avea atâtea gloanțe în butoiașul revolverului (adică gologani în portofel)! Aș avea nevoie de un nou Aparat de îngrijire Remington: dacă vreau o femeie frumoasă și îngrijită lângă mine, nu pot să arăt ca un urangutan în sălbăticie. O dată mi-am lăsat o mușstăcioară nazistă și nici n-am ieșit bine din baie că m-au bombardat două perne...occidentale, pesemne!
   Și dacă tot suntem la jucării, căci nu pot să numesc altfel aparatul cu pricina, un mare of al meu este că n-am avut până acum un autovehicul mai solid, cum este mașinuța Range Rover Sport, cu care aș da-o pe nevastă-mea o tură prin sufragerie, după care aș parca în fața bucătărie și i-aș deschide portiera, ca un gentleman: ”La tigaie, ma cherie!” .
    Am mai pus ochii și pe un Walkie Talkie Switel, cu care, ascuns în podul casei, îi voi transmite nevestei mele, plasată strategic în debara, când poștașul de apropie de casa noastră: „Vulturul pleșuv către Mătușa : Șase, șase, suspectul lasă un pachet cu conținut neidentificat în dreptul casei noastre!
   Mi-am zis că-s bărbat în toată firea, dar se pare că nu pot să mă despart de jucării. Dar, ca o scuză jalnică, folosesc apelativul ”jucărie pentru băieții mari” când vine vorba despre Consola Sony PS Vita, căreia i-aș încinge butoanele în metrou, la birou, ba chiar i-aș ceda soției mele scaunul din dreapta în mașină, chit că , la stilul ei smuls de a conduce, fiecare călătorie s-ar putea încheia cu Game over nu doar în joc. Dar dacă tot m-aș risca să o las la volan, mi-aș lua o Cameră video pentru mașină Prestigio, care să înregistreze fiecare gafă pe care o face în trafic, ca dovadă pentru momentele ei de „perfecțiune”, în care susține că face totul ca la carte.
   Și casa nu-i casă fără un Televizor plasmă Samsung, să simt că sunt pe terenul de fotbal și că Messi a dat gol, dar pasa a venit de la mine. Să mă uit pe National Geographic și să-mi pară că apa de munte curge la vale chiar pe lângă picioarele mele, mai să-mi vină să mă aplec să iau un pumn de prospețime! N-ai cum să nu te-nduri să-i aduci companie un Sistem Home Cinema 3D cu Blu-Ray Samsung. Ar plânge sufletul în mine, de parcă aș despărți doi siamezi, nu alta!
   N-aș vrea să nu știu cum trece timpul până la următoarea repriză de Black Friday de la Delmag, așa că din categoria Telefoane mobile/Ceasuri mi-aș alege Ceasul inteligent Sony, pentru că avem ceva în comun: amândoi suntem sofisticați! Și periculos de atrăgători!


   Dacă și ție îți place să trăiești periculos, atunci încercă-ți norocul la ruleta rusească Black Friday și vezi câte promoții poți împușca! Abonează-te la newsletter-ul Delmag și fii primul care află de super ofertele de Black Friday!

10 comentarii:

  1. chiar m am distrat... auzi idee... sa pui pistolul la tampla cumaparaturilor :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, am incercat sa prezint goana dupa cumparaturi ca un joc periculos, insa intr-o maniera mai vesela :))
      Cand vine vorba de cumparaturi eu ma transform intr-o ”criminala” si vreau sa impusc cat mai multe :))

      Ștergere
  2. Veronica Picioroaga25 noiembrie 2013 la 10:12

    :-)))))) Dupa postarea asta , imi fac si eu planuri ptr la anu' ! Bravooo ! eu m-am amuzat copios ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Veronica, draga mea, poti sa te grabesti si sa te alegi anul acesta cu ceva frumos de Black Friday:) Iar pentru la anul sa faci o lista de dorinte noua :D

      Ștergere
  3. frumos articolul,intr-adevar sunt multe produse la care visam,de care avem nevoie,iar Black Friday este o ocazie de a achizitiona cate ceva daca ai norocul sa nu fii tras pe sfoara la pret,daca gasesti de ce ai nevoie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Gabriela !
      Da, Black Friday este o ocazie foarte buna sa ne achizitionam produse pe care ni le dorim la preturi mai accesibile.
      Nimeni nu isi doreste sa fie tras pe sfoara, de aceea este de preferat sa apelam mereu la magazine de incredere, precum Delmag :)

      Ștergere
  4. un articol superb,si eu visez la multe.... poate anul viitor o sa-i iau si eu ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Alina! Nu e niciodata prea tarziu sa faci economii :)
    Te poti pregati de pe acum pentru marile reduceri de Black Friday de la anul, pentru ca sunt convinsa ca cei de la Delmag vor avea si atunci multe produse cu reduceri-surpriza !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...