marți, 20 septembrie 2016

De ce este bine să consumăm lăptișor de matcă?


    O dată cu sosirea toamnei, începem să ne îngrijim mai atent de sănătatea noastră. Trecerea de la un sezon la altul ne poate afecta organismul, de aceea apar stări de moleșeală, de oboseală, chiar și de depresie, precum și o posibilitate ridicată de a căpăta o răceală. Organismul poate fi întărit pe care naturală, folosindu-ne de produse din sânul naturii, precum lăptișorul de matcă . Acesta este unul dintre cele mai valoroase produse apicole, nu degeaba singura din stup care îl consumă este regina, care se bucură de o hrană-minune, puternic antioxidantă, cu proprietăți de imunizare și regenerare.

   Consumul de lăptișor de matcă este unul sigur și eficient, acest produs apicol căpătând tot mai multă nototrietate în ultimii ani. Ca și în cazul altor tratamente naturiste, consumul regulat de lăptișor de matcă pe parcursul unei perioade mai îndelungate are rezultate optime. Este vitalizant, imunomodulator, antioxidant, contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, tonic în perioadele de epuizare fizică si psihică (stres, examen, competitii) și în perioadele de convalescență, menopauză sau tulburări de menstruație. Ajuta la protejarea ficatului.

   Primăvara și toamna sunt anotimpurile ideale pentru consumul lăptișorului de matcă, când temperaturile nu sunt foarte ridicate și corpul nostru are nevoie de puțin suport pentru a se imuniza și pentru a fi plin de vitalitate. În ultima vreme au apărut tot mai mulți producători de apicole, însă eu îi recomand pe cei români. Aceștia comercializează lăptișorul în formă pură, crud, sau sub formă de capsule ce se iau pe care orală ca orice alte capsule.

    Gustul lui este unul acrișor, ușor înțepător, iar administrarea lui sub limbă, așa cum este recomandat, nu este tolerată de toată lumea. În timp, vă veți obișnui cu gustul său, care contează prea puțin comparativ cu beneficiile pe care le oferă organismului nostru. Poate fi înghițit fără probleme împreună cu o jumătate de linguriță de miere.  Persoanele care suferă de astm și copiii nu trebuie să consume acest produs apicol.

   Printre beneficiile dovedite ale consumului de lăptișor de matcă se numără și următoarele:

1. susține buna funcționare a creierului - lăptișorul de matcă este bogat în fosfolipide, RNA și DNA e contribuie la menținerea sănătății creierului și la funcționarea normală a acestuia. În urma cercetărilor, lăptișorul este recomandat pe post de supliment natural pentru bolnavii de Alzeihmer și Parkinson.

2. sprijină imunitatea - sistemul nostru imunitar are nevoie de globuline pentru a funcționa în parametrii normali, iar lăptișorul este cea mai bună sursă naturală de globuline. Conține acid pantotenic, cunoscut și ca vitamina B5 sau vitamina anti-stres, necesar pentru sinteza cortizolului; cu alte cuvinte, este vital în funcționarea glandelor renale și a producerii de globulele albe ce luptă împotriva virușilor și a bacteriilor.

3. tratează deficitul de vitamina B și de leucocite - datorită conținutului bogat de vitamine B, lăptișorul de matcă reușește să susțină organismul, oferindu-i necesarul de vitamine.

4. tratează deficiența de calciu - pentru o balanță optimă a calciului în țesutul osos avem nevoie de suficientă albumină, pe care lăptișorul de matcă o conține din belșug

5. luptă împotriva bolilor de inimă - multe dintre bolile de inimă sunt corelate cu nivelul ridicat al colesterolului, iar acest produs de albine are o acțiune-minune împotriva colesterolului. Tratamentele îndelungate cu lăptișor susțin buna funcționare a inimii și pot vindeca angina, aritmia cardiacă și arteroscleroza.

6. controlează problemele hormonale femeiești și de fertilitate - aici, o avem drept exemplu pe regina stupului, care produce nu mai puțin de 2000 de ouă pe zi, ceea ce înseamnă că stă excelent la capitolul fertilitate. Lăptișorul de matcă este o sursă naturală de hormoni, care ajută la echilibrarea sistemului de reproducere feminin. Este eficient în reglarea ciclului menstrual și în tratarea bufeurilor, a chisturilor ovariene, precum și a endometriozei.

7. efecte anti-îmbătrânire asupra pielii- consumul intern și extern de lăptișor de matcă are efecte incredibile asupra pielii, luptând împotriva factorilor externi.

   
     În magazinul naturist Vegis.ro găsim cea mai diversificată game de apicole românești, astfel că avem mai multe variante de lăptișor de matcă din care putem alege. Mai jos aveți o selecție de produse:

^Lăptișor de matcă pur Apiland (vezi aici) - disponibil în următoarele variante:
- crud:  25 g = 28 lei//  100g = 104 lei
- ecologic: 25 g = 31 lei//  100g = 113 lei


Pachet promoțional 100 g + 25 g gratis = 100 lei


25 g = 34 lei//  100g = 114 lei


Quantum Pharma - 30 capsule = 31 lei

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...